Доналд Тръмп: Обама трябва да се извини и да подаде оставка

«Ако този доктор, който така самонадеяно пристигна в Ню Йорк от Западна Африка има Ебола, тогава Обама трябва да се извини пред целия американски народ и да си подаде оставката», написа Тръмп на страницата си в Twitter.

Повод за това изявление стана новината за хоспитализирания в Ню Йорк пациент със симптоми на Ебола. Става дума за 33-годишния Крейг Спенсър, който се върна от Гвинея, където се е борил с вируса Ебола в редиците на организацията «Доктори без граници».

«Седмици съм говорил на президента Обама, да спре полети от Западна Африка. Това е толкова просто, но той отказа. Пълна некомпетентност“, гласи поста на Доналд Тръмп.

«Барак Хусейн Обама е много по-лош президент от Джим Картър», добави още американския бизнес магнат.

По-рано Тръмп не веднъж е подлагал на критика президента на САЩ заради политиката му относно ситуацията около разпространяването на Ебола.

Милиардерът дори е изказвал съмнения за психичното състояние на Обама, като написал: «Струва ми се, че нещо не е наред с психическото здраве на президента Обама. Защо не спира полетите? Психо!“

До настоящия момент в САЩ от Ебола е починал либериецът Томас Дункан, като по време на неговото лечение се е заразила една от медицинските сестри.

Напомняме, че на 16 октомври Барака Обама проведе съвещание относно борбата с разпространението на вируса Ебола, по време на което заяви, че забраната за пътуването в страните от Западна Африка не е най-добрият начин за борба с болестта. По думите на президента, мерките, които се вземат на летищата в САЩ, са адекватни.
По-рано Обама зави, че Ебола е заплаха за цялото световно общество, но и че средностатистическия американец няма как да се зарази. Президентът призна още, че е прегърнал една от медицинските сестри, грижили се за болен от Ебола и се чувствал в безопасност.
Епидемията от Ебола до момента е отнела живота на 4,4 хиляди души.