Долгов обвини украинските военни в използване на забранено оръжие (ФОТО +18)

Долгов обвини украинските военни в използване на забранено оръжие (ФОТО +18)

Публикувано от:

Пълномощникът на министерството на външните работи на Русия по въпросите за човешките права Константин Долгов обвини украинските военни в използване на забранено оръжие – запалителни бомби с фосфор срещу мирното население в село Семьоновка в предградията на Славянск.

Дипломатът също напомни и за неизпълнените обещания на новия президент на Украйна Петро Порошенко да прекрати специалната операция в югоизточните региони на страната. Също така, Порошенко обеща да създаде безопасни хуманитарни коридори за бежанците…

Запалителни бомби с бял фосфор – използват се в качеството на смъртоносно оръжие, а не само като осветителни снаряди. Белият фосфор е отровно вещество, което при попадането върху тялото буквално разяжда кожата и тъканите до костта. Използването на подобни “осветителни” бомби срещу мирни жители е забранено от Конвенцията на ООН за особени видове конвенционално оръжие, приета през 1980 г.

Същевременно, Москва поиска незабавно разследване на случая за използване на забранени оръжия на територията на Украйна.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=lKRqVXg9gXc[/embedyt]

 

Какви са последствията от запалителните бомби с бял фосфор върху човека? Вижте сами, ФОТО +18:

Какви са последствията от запалителните бомби с бял фосфор върху човека