ДНР: Украинските сили 60 пъти нарушиха примирието в Донбас

ДНР: Украинските сили 60 пъти нарушиха примирието в Донбас

Публикувано от:

През последното денонощие украинските сили 60 пъти нарушиха режима за прекратяване на огъня в Донбас, има загинал опълченец, съобщи РИА Новости, позовавайки се на Генщаба на Донецка народна република.

„През изминалото денонощие ние регистрирахме 60 нарушения на „режима на тишина“. Украинската армия използва артилерия с калибър 122 мм., миномети с 82 и 120 мм., зенитни установки и противотанкови управляеми ракети. Бяха обстреляни 10 населени пункта, сред тях са Спартак, Горловка и позициите на опълчението на ДНР в района на донецкото летище. В резултат на обстрела на Спартак загина един опълченец“, съобщи на агенцията официалният представител на Генщаба.

Същевременно, зам.-командващият на щаба на опълчението на ДНР Едуард Басурин заяви, че усилията, които полагат представителите на ОССЕ и Съвместен център за контрол и координация (СЦКК) на режима за прекратяване на огъня в Донбас, засега не носят никакви резултати.

В края на март в района на Широкино се състоя среща между представителите на ДНР, СЦКК и ОССЕ. Тогава те определиха, къде ще бъдат разположени съвместните им наблюдателни пунктове за контрол на „режима на тишина“ в Донбас.

„За съжаление, усилията които полагат ОССЕ и СЦКК засега не носят никакъв резултат. Единственото място, където се отбелязва някакво подобрение на ситуацията, е Широкино“, поясни Басурин.