ДНР: Украинската армия отново нарушава примирието

Опълчението на Донецка народна република (ДНР) съобщи за 5 нарушения на режима за прекратяване на огъня от страна на украинските военни формирования през изминалата нощ, предаде РИА Новости.

«Според обобщените данни от районите на пряк контакт с позициите на опълченците с украинските части, са регистрирани 5 нарушения на договореното примирие», съобщиха от щаба на ДНР.

Артилерийските удари по жилищни квартали и инфраструктурни обекти на град Харцизк, са били нанесени от района на Верхняя Кринка.

«В 18:20 противникът обстреля с миномети училище № 10 в населения пункт Зургес, а в 20:20 и 20:50 под минометен обстрел бяха подложени жилищните квартали на Макеевка и Нижняя Кринка. В момента се уточняват жертвите сред мирното население и разрушенията», са казва още в съобщението на щабана на ДНР.

По данни на опълченците, до Донецк украинската армия е  продължила предислоцирането на войските си, заемайки изгодни райони и граници.

В района на Мариупол украинските части укрепват заетите от тях позиции в предградието на града и провели разузнавателна операция в близост до позициите на опълчението.

По съобщения на градския съвет, нощта в Мариупол е минала спокойно, в момента също е мирно – работи градски транспорт и др.