ДНР създава щаб за координиране в разследването на сваления боинг

В Донецка народна република създават щаб за координиране на работата, свързана с разследването на крушението на малайзийския Boeing 777, предаде Интерфакс.

“Правителството на ДНР обяви за създаването на координационния щаб за работата в разследването на крушението на боинга. Щабът ще взаимодейства със съответните международни организации, а също и при работата с близките на загиналите“, съобщи премиерът на републиката Александър Бородай.

„Ние сме заинтересовани от обективното разследване и готови да допуснем на мястото на крушението безпрепятствено експертите на МАК (Международен авиационен комитет)“, подчерта Бородай.

От своя страна, министърът на отбраната на ДНР Игор Стрелков смята, че за провеждане на обективно разследване на крушението на Boeing 777, не е необходимо примирие с Киев. Това той съобщи на ИА „Новорусия“.

„Военните действия продължават по цялата линия на фронта. Мястото на крушението се намира в дълбокия тил на опълчението на ДНР и никакви „хуманитарни примирия“ или „коридори“ не са нужни, за да бъде проведено обективно разследване на причините за трагедията“, заяви Стрелков.

„Комисията може спокойно да отиде на мястото на събитията и да проведе необходимото разследване. Никой няма да препятства. Но същевременно да спираме бойни действия срещу обкръжената от нас групировка е напълно нецелесъобразно“, смята Игор Стрелков.