ДНР се съмнява, че украинската армия ще спази примирието

ДНР се съмнява, че украинската армия ще спази примирието

Публикувано от:

Както стана известно преди часове, пресслужбата на президента на Украйна Петро Порошенко след проведения телефонен разговор с президента на Русия Владимир Путин, обяви постоянно прекратяване на огъня в Донбас, предаде Интерфакс.

Същевременно прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, поясни, че двамата президенти не са се договаряли категорично за прекратяване на огъня в Донбас, тъй като Русия не е участник във вътрешния конфликт на Украйна. Въпреки това, Путин и Порошенко наистина са обсъдили в телефонен разговор необходимите първоначални стъпки за прекратяването на кръвопролитията в Източна Украйна.

«Те наистина са обсъдили мерките, но Русия не може физически да се договаря за прекратяване на огъня в югоизточна Украйна, тъй като не е участваща страна в конфликта», добави още Песков.

От своя страна, представителите на Донецка народна република силно се съмняват, че всички украински военни формирования ще се подчинят на решението на Петро Порошенко да прекрати огъня, тъй като той не контролира всички.