ДНР предложи на украинските военни да се предадат (ВИДЕО)

ДНР предложи на украинските военни да се предадат (ВИДЕО)

Публикувано от:

Украинската армия отново търпи загуби. В момента позициите им до Дебалцево са обкръжени от опълченците. Стреля се по всеки, който се опитва да излезе от обкръжението със сила. С цел да бъдат избегнати жертви, лидерът на Донецка народна република Александър Захарченко призова украинските командващите да се предадат доброволно. Той заяви, че украинските военни, които се озоваха в така наречения „котел“ до Дебалцево, ще бъдат пуснати да си отидат у дома, ако доброволно сложат оръжие, цитира обръщението на Захарченко телевизионния канал „Россия-24“.

„Момчета, откажете се. Вървете си. Воювате не с когото трябва. Обещавам, че всички ще се върнете у дома живи. Предайте се доброволно“, призова Захарченко пред камерата на „Россия-24“.

По-рано бе съобщено, че опълченците са отразили поредната атака на украинските военни в района на Дебалцево. От ДНР заявиха, че обкръжени до Дебалцево могат да се окажат от 5000 до 8 000 украински военни.

Припомняме, че Въоръжените сили на Украйна по-рано се опитваха да обърнат в своя полза и водят масиран обстрел по позициите на опълченците и жилищните райони в населените пунктове в района на Дебалцево. Всичките им атаки обаче са отразявани успешно от силите на ДНР. Министерството на отбраната на ДНР констатира безпрецедентни загуби на жива сила и техника на украинската армия. Само за денонощие ВСУ са изгубили 9 танка, 7 БМП, над 100 души са загинали. Увеличава се броят на доброволно предалите се украински военни.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=5rm_aAsrNMQ[/embedyt]