Дмитрий Медведев: Моят син спори с мен по най-различни въпроси

Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев разказа по време на интервю пред руския вестник „Российская Газета“, че 20-годишният му син Иля често спори с него по различни въпроси, в това време и правни, но същевременно разбира какво движи млад човек като него.

„Моят син спори с мен по най-различни въпроси. Най-вече по две причини. На първо място, младостта по принцип е инатлива. Помня самия себе си добре – винаги спорих с родителите по такива въпроси, по каквито днес не бих спорил. Тогава ми се струваше, че е нужно задължително да отстоявам гледната си точка. И на второ място – той се старае да спори по съществени въпроси, което навярно не е лошо, защото всеки човек е длъжен да защитава позицията си, аргументите си. Той учи право, затова и понякога спори с мен по правни въпроси, дава своите аргументи, а това е хубаво“, каза Медведев.

„Новото поколение е различно от нас. Ние с вас сме свиквали да виждаме вестниците в хартиен вариант. А те се раждат с таблети в ръка. Това значи, че вестниците не ги смятат за хартиени. На мен ми бе нужно време, за да премина през средата на 90-те години от обикновения живот към компютъризирания, а те се раждат в него“, поясни министър-председателят.

„От друга страна, те са същите хлапета, каквито сме били и ние. Затова и не мисля, че новото поколение сериозно се отличава от нашето. Неговата любима тема са бащите и децата – какви сме били, какви са те. За това спорят всички поколения. В края на краищата хората са хора, младежта – младеж“, отбеляза Медведев.

 

Превод: Виктор Турмаков, focus-news.net.