Дипломат и агент от украинските спецслужби преминаха на страната на ЛНР

Алексей и Юрий Мирошниченко, представящи се съответно за сътрудник на службата за външно разузнаване на Украйна и служител на украинското посолство във Франция, проведоха в понеделник пресконференция в Луганск, на която заявиха, че доброволно са напуснали служебните постове си и са преминали на страната на Луганската народна република. Те обясниха решението си с това, че не могат повече да се примиряват със случващото се в Украйна.

„Народът в Донецк и Луганск целенасочено се избива, никой не гледа колко деца загиват. Това е явен геноцид над народа в Донбас. Аз, и не само аз, а и много други, считаме това за недопустимо… Ние не сме предавали никакви разузнавателни данни, ние просто решихме да се върнем в родния си град“, каза Алексей Мирошниченко.

Ситуацията в Източна Украйна остава напрегната предвид продължаващия обстрел от страна на украинската армия на населените места в областта. За последните няколко денонощия, според данни на общината в Донецк, десет души са били ранени в резултат на нощния обстрел на града.

„През изминалите денонощия на обстрела на украинската армия бяха подложени Куйбишевски, Петровски и Калинински квартали“, се казва в съобщението.

Властите добавят, че в Куйбишевски квартал са разрушени пет жилищни сгради и са ранени 7 души. В Петровски квартал са пострадали още трима души и са разрушени две къщи.