Дженифър Псаки се усъмни в смъртта на руските журналисти край Луганск

Официалният представител на Държавния департамент на САЩ Дженифър Псаки за пореден път демонстрира своята неосведоменост за случващото се в Украйна. На въпрос от страна на журналисти за смъртта на руските репортери край Луганск, тя отговори, че не е сигурна в това.

„Ние видяхме съобщенията в медиите. Но ние нямаме официално потвърждение, че това се е случило именно там и дали те са убити или ранени. Ние, разбира се, изразяваме своите съболезнования към семействата им и призоваваме страната да осигури безопасността на журналистите, но ще се повторя отново, ние нямаме достатъчно информация“, заяви официалният представител на американското външнополитическо ведомство.
Псаки направи това изказване, след като информацията за гибелта на репортерите бе публикувана в почти всички водещи медии, а съболезнования във връзка с трагедията изказаха от ОССЕ, представители от Human Rights Watch, както и от други правозащитни организации.

Интересното е, че едновременно с изявлението на Псаки, Държавният департамент на САЩ изпрати изявление със съболезнования във връзка с гибелта на Игор Корнелюк и Антон Волошин, загинали по време на изпълнение на задълженията си.