Снимка: Ройтерс

Снимка: Ройтерс

Джаред Къшнър: Не съм влизал в сговор с Русия

Публикувано от:
Джаред Къшнър, високопоставен съветник на Белия дом и зет на президента на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не е заговорничил с Русия, предадоха световните агенции.

Къшнър направи изявление пред медиите, след като даде показания при закрити врата пред сенатската комисия по разузнаването, разследваща евентуална руска намеса в миналогодишните избори в САЩ и възможни връзки с предизборния екип на Тръмп, отбелязва Associated Press.

Зетят на Тръмп заяви пред медиите, че иска да бъде напълно ясно, че “не е влизал в сговор с Русия, нито знае за друг член на предизборния екип, който да е правил това”, посочва БТА и инвестор.бг

Къшнър подчерта, че не е имал неуместни контакти с Русия и че всичките му действия са били изцяло уместни.

“Доналд Тръмп имаше по-добро послание и води по-интелигентна кампания, затова спечели”, добави Къшнър, цитиран отAFP. “Да не се признава това означава да се осмиват тези, които гласуваха за него”, подчерта зетят на президента.

Срещата на Къшнър със сенатската комисия продължи близо три часа. Той направи кратко изявление след връщането си в Белия дом, но не отговори на въпроси на медиите, отбелязва AP. Един човек се опита да му връчи руско знаме, но полицията му попречи.

Във вторник Къшнър ще се срещне с комисията по разузнаване на Камарата на представителите.