„Десен сектор“ и „Азов“ заплашват да свалят украинското правителство

„Десен сектор“ и „Азов“ заплашват да свалят украинското правителство

Публикувано от:

Забранената в Русия екстремистка организация „Десен сектор“ и неонацисткият полк „Азов“ анонсираха провеждането на шествие, предаде телевизия „Звезда“.

Бойците ще излязат по улиците на украинската столица на 3 юли и ще представят исканията си към властите, които са: признаване на така наречената антитерористична операция за война, както и отказ от изпълняването на Минските споразумения. Това съобщи изданието „Пресса Украины“, позовавайки се на информация от пресслужбата на „Десен сектор“.

Съобщава се също, че организацията ще поиска да бъде предоставено ново оръжие на всички доброволчески батальони, както и да бъдат извършени кадрови промени в министерството на отбраната.

Ако украинското правителство откаже да изпълни исканията на протестиращите, екстремистите заплашват да вземат властта в свои ръце.

„Ако сега правителството не пристъпи към изпълняването на тези искания и не започне адекватно да реагира на заплахите за украинската държавност, то много бързо ще бъде свалено“, цитира изданието думите на организаторите на демонстрациите.