Депутати от европейски и други страни пристигнаха в Крим

В неделя в Крим на тридневно посещение пристигна делегация от страни в Европа, Азия и Латинска Америка. В състава ѝ има и няколко украински политици. Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов заяви, че срещу тях могат да бъдат въведени санкции или да бъдат заведени наказателни дела.

Заплахите на украинските власти, че ще въведат санкции срещу лица, посещавали Крим, ще доведат до ситуация, в която нито един чужденец няма да може да посети Украйна. Това заяви пред РИА „Новости“ вицепремиерът на кримското правителство Георгий Мурадов.

„Скоро депутатите от парламентите на всички страни и изобщо всички чуждестранни граждани няма да могат да пътуват до Украйна. Очевидно, те това искат. А пък при нас гостите идват, само за да видят с очите си как мирно и благополучно живее съвременен Крим“, каза Мурадов.

Според него от една страна украинските власти искат на полуострова да идват международни наблюдатели, а от друга – ги заплашват със санкции.

„Не виждам никаква логика в действията на Крим“, подчерта вицепремиерът.

Самите делегати, цитирани от ТАСС в неделя, заявиха, че не се страхуват от евентуални санкции от страна на Киев и нямат намерение да пътуват до Украйна.

error: Съдържанието ни е авторско!