Депардийо: Много биха искали да имат президент като Путин

Актьорът Жерар Депардийо отново влезе в топ новините във Франция. По време на интервю за френската телевизия France TV Info, актьорът заяви: „Според мен, хората тук (във Франция) са по-нещастни и повечето от тях биха искали да видят Владимир Путин като свой президент.

Актьорът изрази мнение, че във Франция и в цяла Европа „нещата вървят зле“, съобщават France 2 и Газета.Ru.

Депардийо направил коментара по време на представянето на новия си филм „Долината на любовта“, в който си партнира с Изабел Юпер.

През май, известният френски актьор заяви, че е готов да даде живота си за Русия, но не и за Франция.

„Аз съм готов да умра за Русия, защото там живеят силни хора. И не искам да умра като глупак за  Франция в сегашния й вид!“, обяви тогава актьорът, цитиран от ТАСС.

Враждебното отношение на Депардийо към управляващите във Франция не е от днес.

Той влезе в остър спор с френското правителство през 2012 г. , след като президентът Франсоа Оланд взе решение за по-високи данъци за най-богатите французи.

Тогава Депардийо се премести да живее в Белгия, по-късно се се отказа от френското си гражданство, а през януари 2013 г. получи руски паспорт и гражданство.

Френският актьорт неведнъж е заявявал, че има много добро отношение към руския президент. „Аз добре познавам Путин и много го обичам“.