Демонстрантите в Дрезден: Меркел трябва да си ходи!

Демонстрантите в Дрезден: Меркел трябва да си ходи!

Публикувано от:

В Дрезден се проведе поредната многохилядна антиислямска демонстрация под егидата на ПЕГИДА (“Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада”). Шествието започна с минута мълчание в памет на жертвите на атентатите в Париж, публикува bgnes.com.

Демонстрантите носеха френски знамена и плакати, гласящи: “Днес в Париж, утре в Германия”. “Атентатите в Париж не дойдоха от нищото. Причината за тях е провалената мигрантска политика на Европа”, отбеляза един от лидерите на ПЕГИДА Зигрфид Дебриц, а множеството скандираше: Меркел трябва да си ходи.

“Тази политика кани хора от напълно чужди култури, с напълно различни ценности, в страни и региони, чиято култура много от тези мигранти ненавиждат”. “Всички онези, които отказват да направят връзката между т.нар “религия на мира” – исляма и бежанците и борбата срещу тероризма вече са с окървавени ръце с днешните и бъдещи жертви. Това е етническо самоубийство на Европа”, каза още Зигрфид Дебриц. “Случилото се в Париж само потвърждава нашите предупреждения. Това е много тъжно, но не е изненада за нас”, каза 46-годишният съдия Томас, който участва в протеста.

Според експертите от местния Университет по преброяване на участници в подобни прояви в протеста в Дрезден са участвали между 10 и 12 000 души.