Декларация от Гражданска инициатива „ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА”

Декларация от Гражданска инициатива „ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА”

Публикувано от:

На 15 декември 2015 година в столицата на България се състоя факелно митинг-шествие до турското посолство  под надслов „ВЪН ДАВУТОГЛУ ОТ БЪЛГАРИЯ! НЕ НА НЕООСМАНИЗМА И ТУРСКАТА АГРЕСИЯ!“.  Половин час преди началото на шествието в сградата на президентството бе дипломатическата делегация на Турция и на излизане имаха възможност да видят окачените плакати  по загражденията за сигурност, на които пишеше „Турция = ИДИЛ! СТОП на турската агресия!“, плакат с опълченците на Шипка с надпис „ние помним 500 години геноцид!“, а също така и огромните портрети на Ердоган и Давутоглу с надпис върху ликовете „терорист“ и „ислямист“.

Шествието тръгна от площада пред Президентството около 18 часа. Хората носеха факли, български, сирийски и руски знамена, знамена на организации, плакати „Турция = ИДИЛ“,“СТОП на турската агресия!“, “Покай се Турция, ние помним зверствата“, “Българският народ е против агресията и терора срещу Сирия“, “Завръщането на султана е забранено!“  и други, като имаше текстове на български, английски и арабски. Шествието се движеше под звуците на тъпан, родопски гайди и български възрожденски песни. Пред сградата на парламента бе проведен митинг за около час. В митингът се изказаха представители на различни организации и граждани. Представител на Гражданска инициатива ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА прочете  декларация, която ще бъде внесена през следващите дни в съответните институции. След патриотичните изказвания и възгласи, пеейки българската песен „Кой уши байрака“,  изгориха снимките с образите на Давутоглу и Ердоган.
Полицейски кордон от 3 реда обгради хората и не им позволи да продължат шествието, за което имаха предварително пуснато уведомително писмо до СО и съгласуване с органите на реда. Полицаите обясниха, че от Софийска община са забранили шествието да продължи до сградата на турското посолство заради дипломатическата делегация.  Въпреки това хората тръгнаха по малките улички към уреченото място. Голяма част от тях бяха задържани от многобройните патрули поставени на всеки ъгъл. На някой им бяха взети документите за проверка. Само една малка част от около 30 човека успя да стигне до сградата на турското посолство. Там отново се изпя българската песен „Кой уши байрака“, скандира се „Турция ке падне, България, Сирия ,Русия ке биде!“, пяха се патриотични български песни и се игра българско хоро. До мястото бяха успели да се доберат и малка група от сирийската общност, които изпяха сирийския химн.  Скандиранията  под прозорците на турското посолство продължиха около час.

Шествието бе организирано от Гражданска инициатива „ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА”, МК “Велика България”, БНО „Шипка“, Воински съюз „Васил Левски“, Български Патриотичен Съюз, Асоциация на сирийците в България, Движение за пълна заетост и ценова стабилност, ГИ За нов обществен договор, Народно движение “Свободна България”, БНС-НД.

————————————————————————————————-
до Президента на Република България

до Министър-председателя на Република България

до Председателя на Народното събрание на Република България

до медиите

 

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

от

ФАКЕЛНО МИТИНГ- ШЕСТВИЕ до турското посолство

„ВЪН ДАВУТОГЛУ ОТ БЪЛГАРИЯ!

НЕ НА НЕООСМАНИЗМА И ТУРСКАТА АГРЕСИЯ!“

 

Дами и господа властимащи,

След 500 години османско робство, днес не само се опитвате да заличавате националната ни памет като фалшифицирате историята, но се съглашавате със създателите на терористичната групировка ИДИЛ – Турция и САЩ. Възмутени сме от наглата визита на Давутоглу и нелогичното гостоприемство на българските властимащи.

Всички съседни на Турция държави пострадаха от турската агресивна политика :

 • Разделиха Кипър на две държави;
 • От 5 години нападат Сирия чрез армия от терористи, обучавани, въоръжавани и изпращани в Сирия и Ирак през територията на Турция;
 • навлязоха в Ирак с турска войска
 • В Армения – Арменски геноцид, в който избиха милиони арменци.
 • Турция стои в основата на тероризма в Кавказието – Чечня.
 • Турция прояви вече открита агресия и срещу Русия
 • Избиха над 60 000 и прогониха половин милион българи от Беломорска Тракия, като им отнеха имотите. До момента не признават този геноцид над българския народ.
 • Днес ислямизират България съзнателно като вкарват служители на техните тайни служби за да извършват подривна дейност и нелегални имигранти с цел подмяна на българското население.
 • Турция е основен организатор и разпределителен център за вкарване на нелегални и в европейските държави.
 • турската политика винаги е била и продължава да бъде престъпна, терористична,  целяща възстановяване на османската империя. Цел, която открито демонстрират!

  ТУРЦИЯ Е НЕЛОЯЛЕН, НЕПРЕДСКАЗУЕМ И ОПАСЕН СЪСЕД!!!

Ние, българските граждани обявяваме Давутоглу за НЕЖЕЛАН на ЗЕМЯТА на  БОТЕВ и ЛЕВСКИ!

 

Изискваме от българските институции – Президентство, Парламент и Министерски съвет:

 • признаване на геноцида над българите в Беломорска Тракия и компенсиране на техните потомци;
 • прекратяване вкарването на нелегални в България от турските служби;
 • ясно да заявят, че Турция няма място като член в европейския съюз
 • незабавно и категорично дистанциране от агресивната политика на Турция спрямо Сирия, Ирак и Русия и въвличането на България във война срещу тях и която и да е друга държава.

Ние помним историята! Българският народ няма да допуснем поредното потъпкване на националните ни интереси! Да живее България!

Декларацията е подкрепена от:

Българско народно опълчение „Шипка“,

Воински съюз „Васил Левски“,

Български Патриотичен Съюз,

Форум „Обединение“,

Движение за пълна заетост и ценова стабилност,

Народно движение “Свободна България”,

Български Национален Съюз – НД.

 Гражданска инициатива

„ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА”