Действията на Русия изкараха извън кожата му шефа на ЦРУ

Директорът на ЦРУ Джон Бренън заяви, че случващото се в Сирия го ядосва и вбесява. По думите му Русия се явява „противник в много сфери“ и „се държи крайно агресивно във външнополитически план“, предава ТАСС в четвъртък (29 септември).

„Те са много агресивни и в киберсферата. Затова смятам, че трябва да сме много внимателни по отношение на това, което могат да направят руснаците“, посочи Бренън.„Смятам, че трябва да сме много предпазливи и по отношение на това дали да вярваме на нещата, които те заявяват публично и да се отказваме от действия, с които те самите смятат да се заемат“, добави шефът на ЦРУ.

„Като гледам това, което се случва в Сирия, се ядосвам и вбесявам, тъй като руснаците не спазват ангажимента си да окажат натиск върху сирийския режим и да го накарат да прекрати чудовищните бомбардировки срещу невинни мъже, жени и деца в места като Алепо“, заяви Бренън.

Втвърдяването на тона от американска страна бе демонстрирано и от държавния секретар на САЩ Джон Кери по време на телефонния му разговор в сряда с руския външен министър Сергей Лавров, припомня „Взгляд“. Кери заяви, че САЩ се готвят да прекратят сътрудничеството с Русия по Сирия.

Лавров, от своя страна, обърна внимание, че голям брой антиправителствени формирования, които Вашингтон определя като „умерени“, не само отказват да спазват договореното между Русия и САЩ примирие, но вместо това се вливат в редовете на терористичната групировка „Джебхат ан-Нусра“. Лавров припомни на американския държавен секретар, че САЩ още не са изпълнили обещанието си да разграничат опозицията от терористите в Сирия.

Източник: Руски дневник