„Дейли Мирър“ нарече красивата прокурорка на Крим „следващия Путин“

Главният прокурор на Крим Наталия Поклонская заяви своето намерение си да се кандидатира за депутат от партията „Единна Русия“, пише в. „Дейли Мирър“. Според изданието Поклонская може да стане „следващият Путин“, като се кандидатира за президентските избори през 2018 г.Тя е известна с поддържането на идеята за независимост на полуострова, а също така и с критиката си към украинските власти. „Дейли Мирър“ я представя като „Желязната принцеса на Крим“ и напомня за това, че украинските националисти са я заплашвали с арест и даже подготвяли покушение срещу нея.

Наталия Поклонская бе назначена за главен прокурор на Крим на 33-годишна възраст. Тя си завоюва световна слава веднага след първата си пресконференция. Видео, на което тя слуша въпрос зададен от журналист, събра около 300 000 гледания в мрежата само в Япония, въпреки че клипът не бе съпроводен с превод на японски. В интернет пък се появиха множество нейни портрети, както и песни, видеоигри, от нейни привърженици, запленени от нейната красота, но и твърдост на характера, пише „Дейли Мирър“.

Самата Наталия Поклонская неведнъж е заявявала, че иска да стане депутат не за да прави кариера, а за да помага на хората и да оправдае тяхното доверие.

Поклонская бе включена в списъка на „най-обещаващите политици” на списание Forbes.

error: Съдържанието ни е авторско!