Двубоят Кличко – Пулев вероятно ще е на 15 ноември

Малко след като стана ясно, че двубоят между Владимир Кличко и Кубрат Пулев няма да се състои на 6 септември, както беше по план, сега изглежда е ясна новата дата. Според мениджъра на украинеца Бернд Бьонте, надеждите са мачът да се изиграе на 15 ноември.

Кличко скъса влакна в бицепса по време на спаринг и по-малко от две седмици преди двубоя стана ясно, че той ще бъде отложен. Лекарите са му предписали четири седмици пълна почивка.

Двубоят трябваше да се състои в залата „О2 Арена“ в Хамбург. Очакванията са той отново да е там, но близо два месеца и половина след първоначално определената дата от организаторите.

Всички места в съоръжението бяха разпродадени за мача на 6 септември – 15 хил. Всеки, който си е взел пропуск за тази дата, ще може да влезе и на новата, стига да се утвърди окончателно 15 ноември, каквито са очакванията.

„Още в петък Влад уести някакви проблеми в бицепса, но си помислихме, че става въпрос за нещо минимално. Все пак отиде в болницата в Австрия и там му направиха изследвания, които показаха разкъсване на мускула.“

„Той беше в страхотна форма, беше се подготвил невероятно с перфектните противници и сега много съжалява, че няма да може да играе на първоначално определената дата. Надяваме се, че боят ще е в същата зала и вярваме, че ще е на 15 ноември.“

„Но това далеч не е сигурно. Трябва да се разберем с ръководството на залата и да видим дали ще е свободна за тогава. Трябва да се съобразим и с програмата на телевизията, която държи правата за този мач. Не на последно място трябва да се съобразим и с федерацията, защото този мач е задължителен в програмата ѝ.“

„Разбира се, ние всички сме крайно разочаровани от това развитие на нещата, но това все пак е спорт и в подготовката за толкова големи мачове се случват и подобни инциденти“, сподели Бьонте пред ESPN.

http://gong.bg/