Движение Русофили – Пловдив с безплатно обучение по руски език.

Председателят на НД Русофили – Пловдив, Златомир Дьовленски съвместно с един от водещите руски университети „Синергия“    организираха пилотен проект по изучаването на руски език. Курсът предизвика голям интерес сред нашите сънародници и в него се включиха хора от различни възрастови групи.

Университетът „Синергия“ е един от най – големите в Русия,  с филиали в различни страни. В него се обучават над 40 000 хиляди чуждестранни студенти от 50 страни. Това  кара университетът постоянно да се развива в разработването на нови технологии и методологии за обучение.

Благодарение на тези методологии, българските курсисти получиха уникалната възможност да се запознаят с  магията на езика от водещи филолози и специалисти. Курсът по руски език продължи  близо 8 месеца и се проведе дистанционно, използвайки съвременни разработки за обучение  на университета. За периода на обучение курсистите имаха възможността да се запознаят с красотата на руската реч и да опознаят част от културата на Русия. Благодарение на младите преподаватели, носители на езика, те бързо навлязоха в преподаваната материя. Получените знания им дават възможност на практика  с лекота да общуват с рускоезични.

Много от участниците изразиха своите благодарности на преподавателите, НД Русофили-Пловдив и лично на г-н Златомир Дьовленски за предоставената възможност.

error: Съдържанието ни е авторско!