Да се хванем за ръце, приятели….

На 9 май тази година поклонниците на таланта на поета-бард Булат Шалвович Окуджава отбелязаха 90 години от неговото рождение. В много страни се проведоха фестивали и концерти в памет на поета, композитора, актьора, сценариста, писателя, барда. Поколения хора не само в Русия, но в целия свят, са били възпитани с неговите песни. В тях има толкова мъдрост, философия, любов към живота, към жената, към родината… В тях има толкова утешение за лутащите се души, толкова смисъл, хумор и любов, че е невъзможно човек да остане равнодушен към нито една от тях.

В България обичат Окуджава, пеят го, помнят го и го слушат. Милен Тотев вече 40 години радва хората с песните на Окуджава.

Милен Тотев

През тази година той е изнесъл повече от 20 самостоятелни концерта в различни градове на България в памет на Окуджава. Гостите на СОК „Камчия“, ветерани на труда от Москва, мнозина, от които са понавали лично или са били на концерти на самия Окуджава, са особено благодарни на Милен за това, как пее песните на великия маестро. Маниерът му на изпълнение е толкова близък до оригинала, че изпълва зрителите с благодарност и трогва до сълзи душите им.

И ето, че сега Бургас може да приеме Милен Тотев със самостоятелен концерт от песни на Окуджава на 18-ти септември от 19 часа, в залата на „Дома на нефтохимика“.

Билети се продават от 1-ви септември на касата в „Дома на нефтохимика“. Стойността на билета е 10 лв. Каним всички любители на творчеството на Окуджава да почетат неговия талант и паметта му заедно с нас. Сдружение на Руските клубове на Крайбрежието. ПЦ „Славянски Орден“ в България. 0877994078