Да помогнем на жителите на Донбас!

Да помогнем на жителите на Донбас!

Публикувано от:

Официално обръщение от Федерация “Съюз на съотечественици ” за събиране на средства за хуманитарна помощ на жителите на Донбас.

В юго-източната част на Украйна се е развила извънредна социално-икономическа ситуация, граничеща с хуманитарна катастрофа. Поради бойните действия жителите от региона изпитват остър недостиг на храна, питейна вода, лекарства и средства от първа необходимост. Унищожени са здравните и образователните институции, не работят комуналните и енергийните услуги. В контекста на наближаващата зима няма възможност за започване на отоплителния сезон.

Рускоезично население на България през Федерация “Съюз на съотечествениците” обявява набиране на средства за хуманитарна помощ на жителите на Донецка и Луганска области.

Средствата се събират в различни градове на България чрез руските клубове – членове на Федерация „Съюз на съотечествениците”.

Каним всички съпричастни граждани на България, обществени и политически организации, приятели на Русия и Украйна да се присъединят към акцията.

Средствата се превеждат по сметка:

UniCredit Bulbank , Bulgaria, 1000, Sofia, 7 Sv.Nedelya Sq.

SWIFT  /BIC/ : UNCRBGSF

IBAN:  BG 32 UNCR 70001502243 538

Федерация”Съюз на съотечествениците”

със забележка: „Помощ Донбас”.

В началото на декември събраните средства ще бъдат преведени по сметка на Хуманитарен батальон “Новоросия” (https://vk.com/battalion_novorossia):

BIC (S.W.I.F.T.-.Code): SABRRUMMRA1

Име на банка: SBERBANK of RUSSIA

Адрес на банка: Rostov-on-Don, str. Eremenko, 58/11

Сметка на получателя (IBAN): 40820810552090005076

Получател: Gubareva Ekaterina

 

https://vk.com/battalion_novorossia