Далечната авиация ще отработи удари с крилати ракети по време на внезапната проверка в Централна Русия

Самолетите от далечната авиация на Русия ще отработят бойни задачи по нанасяне на удари с крилати ракети по наземни цели на условен противник в хода на внезапната проверка, провеждана в централната част на Русия, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация от пресслужбата на министерството на отбраната на РФ.

По данни, предоставени от военното ведомство, основното внимание по време на проверката ще бъде отделено на разгръщането на системата за управление на авиацията в полеви условия и организирането на всестранно осигуряване на действията на авиацията в новите райони на базиране, прехвърляне на подразделения на ПВО в нови райони с железопътен транспорт.

„Зенитно-ракетните подразделения, подложените на внезапна проверка групировки на авиацията и войските за противовъздушна отбрана от Централен военен окръг получиха задача за предислоциране в района на провеждане на ученията на полигоните Капустин Яр и Ашулук в Астраханска област“, се казва в съобщението.

Освен това, личният състав извършва маршове по комбиниран способ, използвайки железопътен транспорт, както и пеша на разстояние над хиляда километра.

След като подразделенията за ПВО пристигнат в определените райони, те ще застъпят на учебно-бойно дежурство за прикриването на обекти.

Общо в проверката се планира участието на около 12 хил. военни, до 250 самолета и хеликоптера и до 700 единици оръжие и военна техника.