Гришо празнува в руски ресторант в Лондон

Благодари на всички за подкрепата по време на турнира

Григор Димитров отпразнува невероятното си представяне на „Уимбълдън” в руски ресторант в Лондон. Той отпадна на полуфиналите на турнира след достойна загуба от Новак Джокович с 1:3 сета. Вчера Гришо сам се похвали къде е бил, като пусна във Фейсбук снимка как

поставя автографа си върху стената

 

на ресторанта. Заведението очевидно събира подписи от всичките си по-известни посетители, тъй като целите стени са изрисувани с тях.

Преди това Григор не пропусна да благодари на всички за подкрепата по време на “Уимбълдън”. Той написа специално послание до феновете си в своя профил в „Туитър”. “Благодаря за страхотния месец. Подкрепата, която получих, беше невероятна. Вчера беше труден ден за мен, но нямам търпение да се върна тук следващата година”, обяви българинът.

Димитров получи признание от целия световен елит в тениса, а треньорът му Роджър Рашид също не спести суперлативите си по негов адрес. „Много се гордея с Григор Димитров, който излезе за победа в първия си полуфинал в Шлема. За жалост загуби, но аз съм горд. Загубата ще добави още масло в огъня, който вече гори извън контрол в тялото и ума на Григор Димитров”, написа той.

Григор вече изпълни една от целите си за този сезон – дебют в топ 10, като ще започне следващата седмица под №9 в света. Сега е ред на нова амбициозна цел – атака на световния връх в тениса, смятат специалистите.

23-годишният хасковлия бе разочарован след поражението си от Джокович, но прие загубата философски: “Моментът бе на моя страна, но той (Джокович) излезе победител, така че не ми остава друго, освен да го поздравя. Все пак не мисля, че има за какво да съжалявам. Всичко е пред мен и е въпрос на време”, коментира Гришо по време на пресконференцията след двубоя.

Легендата Джон Макенроу също похвали Гришо: “Димитров може да е много горд със себе си.

Показа характер и класа

 

Новак Джокович обаче бе по-силен психически от всякога”, коментира той.

Джими Конърс пък обяви: “Страхотно представяне! Голяма драма, полуфиналът си струваше!” Шампионът от „Уимбълдън 1987” Пат Кеш също остана впечатлен от мача: “Поздравления за Новак. Това бе една измъчена победа при трудни условия и срещу един бъдещ шампион”, заяви Кеш.