Григор Димитров и Мария Шарапова се разделиха

Най-добрият български тенисист Григор Димитров потвърди вчерашната информация на  ESPN, че е прекратил връзката си с руската тенисистка Мария Шарапова.

Пред TennisKafe.com Димитров заяви, че се е разделил с Шарапова и че в момента е съсредоточил вниманието си изцяло над играта си.

„Пътищата ни с Мария се разделиха. Преживяхме прекрасни моменти заедно. Пожелавам й много щастие и успехи в живота и в тениса. Сега съм изцяло концентриран в своята игра и се надявам, че резултатите скоро ще се видят.

Знам, че феновете следят всяка моя стъпка и че личният живот в нашият свят е относително понятие. За мен това е лятото на новото начало.“

Източници, близки до Григор Димитров, също потвърдиха, че най-добрият български тенисист се е разделил с Мария Шарапова. Новината бе разпространена първо от топрепортера на ESPN Дарън Роувъл, за когото се знае, че е в тесен контакт с Макс Айсенбът, агента на рускинята. Часове по-късно повърждение за това дойде и от щаба на Григор пред Tenniskafe.com.

Интересно е, че Роувъл бе човекът, който обяви връзката на двете звезди на тениса. Преди повече от две години той стори това отново в „Туитър“. „Мария Шарапова вече не е на пазара. Получих потвърждение, че излиза с българския тенисист Григор Димитров“, написа тогава журналистът на американския телевизионен гигант.

Григор и Мария са заедно от края на 2012 г., но за първи път се появиха публично през май следващата година.

“Бяхме и двамата в Китай – аз в Шанхай, а тя в Пекин. Седнах да обядвам, гледах я по телевизията и ѝ пратих имейл. Започнахме да си говорим, а месец по-късно, след като сезонът свърши, се видяхме и така започна всичко“, обясни Григор за началото на любовта им.

„Що се отнася до „златната двойка“, предполагам, че е неизбежно за хората да ни наричат така, но за мен е евтино. Тя е просто Мария. Аз не я виждам по начина, по който всеки друг го прави. Други неща в живота са много по-важни от това. Става въпрос за личността и отношението ѝ към мен. Тя е най-големият боец, който съм виждал“, сподели Димитров в интервю от началото на юни.

Изданието „Интер Новости“ също потвърждава информацията, като се позовава на „източници, близки и до двамата спортисти“. Повече подробности обаче не се разкриват.

Има информация, че Гришо и Маша са скъсали още преди „Уимбълдън“. За това говори фактът, че българинът си тръгна от Лондон веднага след отпадането си от Ришар Гаске в третия кръг на най-престижния турнир от Големия шлем.

По принцип в такива случаи, ако няма сдруг по-важен ангажимент, Димитров остава да подкрепя приятелката си до приключване и на нейното участие, но този път не стана така. Шарапова стигна чак до финала, но хасковлията не бе на трибуните, за да й стиска палци срещу нейния най-голям кошмар – световната №1 Серина Уилямс.

Източник: sportal.bg