Господа депутати, разпускайте се направо!

Господа депутати, разпускайте се направо!

Публикувано от:

Вчера депутатите решиха да си гласуват едномесечна отпуска. Мотивът – трибуната на Народното събрание щяла да се използва за предизборна агитация. “Това ли очакват избирателите ни – всеки ден БСП да използва Народното събрание за циркова арена. В петък развяваха байраци, утре какво ще ни се случи – може би някой ще се обеси на балкона?! Не е редно Народното събрание да се превръща в цирк. Има ясни правила при предизборната кампания. Народното събрание няма да провежда пленарни заседания, което не значи, че няма да работи, комисиите ще работят…. Това, което се говори непрекъснато от трибуната, са лъжи. Отново г-жа Корнелия Нинова искаше да ви въведе в заблуждение. Отново повдигнаха темата за бежанците, лагерите и всичко останало, което продължават да дъвчат във времето….”, каза Цвета Караянчева от ГЕРБ.

А това, че на дневен ред чакат важни данъчни закони, бюджет, комисия, която трябваше да се произнесе по повод АЕЦ “Белене”, явно не е толкова важно. Важното е “парламентарната трибуна да не се ползва за предизборни цели”. А всъщност истината е, че явно на някой не му се работи или по-скоро му се работи, ама само за да излъже за пореден път избирателя, за да гласува за него, за този, който утре пак ще си гласува отпуска, заплатите и каквото сметне за добре. Нали е това е великият депутат, който дори се муси на неудобен въпрос, зададен от представителите на медиите. Същият този депутат, който е обграден от десетки пиари, само и само да заблуди медиите, че върши нещо смислено. Гласуват си едномесечна платена парламентарна отпуска и толкоз. Медиите само днес ще се по разпищят и утре вече всичко ще е забравено.

Сега мотивът е  уж предизборната кампания.

А лятото, през август, когато пак си гласуваха повече от месец платен отпуск, причината каква беше? Тогава избори нямаше. А преди това имаше Великденски празници. И тогава нашите родни депутати си решиха да си гласуват повече от месец отпуск. Евала. Сами си гласуват отпуските, сами си гласуват заплатите, въобще сами са си шефове, въпреки че по закон реално те са народни представители – демек началник уж трябва да сме ние – хората. Да, ама не. Тази седмица стана ясно, че вече не може да се обединяват празнични дни, за да не може хората да почиват 4 последователни дни. Бизнесът така искал.

Хубавото на тази идея е, че от догодина няма да отработваме празника през съботите. Нека сега видим какво се получава. Значи, обикновените хора не могат да почиват, не могат да обединяват празници, ако пък го направят, ще отработват, а депутатите могат да си гласуват едномесечна, пък и колкото си поискат, отпуска, да си актуализират заплатите и т. н.

Е, ако това не е наглост, здраве му кажи. А това, че именно народът плаща заплатата на тези т. нар. народни представители, няма значение явно. Затова, господа депутати, разпускайте се направо!

Автор: Антоан Николов, ИА Кросс

реклама