Горбачов ще продава вилата си в Бавария

Бившият президент на СССР Михаил Горбачов продава имот в Баварските Алпи, съобщи германският вестник „Зюддойче цайтунг“. Цената на вилата на Горбачов е няколко милиона евро, коментира изданието.

Вила „Хубертус-Шлосл“ се намира в района на градчето Оберах, в община Ротах-Егерн, в провинция Бавария. Тя е купена от семейство Горбачови преди 10 години. По сведения на местното издание „Тегернзеерштиме“, през 2006г.

Триетажната къща, строена през 1908, със 17 стаи, е взета от единствената дъщеря на Горбачов Ирина Вирганская. Бившият президент не се е повявал там от 3 години, когато е бил за последен път във вилата заедно с дъщеря си и внуците си.

В настоящия момент всички членове на семейство Горбачови вече е напуснало вилата. Кметът на Оберах разказва пред „Зюддойче цайтунг“, че Горбачов е живял по-рано там сам, а в последните години извънредно рядко идвал в Бавария. Когато това ставало, той можел да бъде видян да се разхожда по улиците на градчето или да се храни в някои от ресторантите.

Общата площ на имота „Хубертус-Шлосл“ е 2 600 кв. м., а жилищната площ – 600 кв. м. Местната преса оценява стойността на около 7 млн. евро и твърди, че тя може да бъде купена от руския милиардер Алишер Усманов , който вече има друг имот на брега на Тегернзе.

Източник: БГНЕС