Дмитрий Песков нарече поведението на някои страни, опитващи се да дискредитират Олимпийските игри в Сочи – безскрупулно и безцеремонно

МОСКВА. Говорителят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, нарече поведението на редица страни, които се опитват да дискредитират Олимпийските игри в Сочи като безцеремонно и безскруполно, се позова на думите му, “Комсомолская правда“.

„Мисля, че ще се съгласите с мен в това, че някои страни, в това число от Запада,  се държат меко казано безсъвестно и безцеремонно, опитвайки се да дискредитират политически Олимпиадата в Сочи“, каза Песков. По думите му, всеки ден „се излива помия, а нашите медии за съжаление, цитират различните брътвежи  по този повод. Като се започне от това, че Олимпиадата е личен проект на Владимир Путин… но защо е нужно това? Някои западни контрапропагандисти (както ги наричаме тук) твърдят, че Русия има намерение да проведе Олимпийските игри на мястото, където руските царе угнетявали нещастните кавказки народи“,  изненадан бе говорителят на руския лидер. При което, Песков отбеляза, че наистина никой не обича силните, успешните, богатите и здрави. „А ние днес сме точно такива“, добави той.

„Мисля че, когато се състои този празник на спорта, колкото и високопарно да звучат тези думи, всичко ще си дойде на мястото и ще има отговори на всички въпроси“, подчерта представителят на Кремъл.

За бъдещето на Сочи

След една две години цените в Сочи  ще се понижат, и тогава този морски и планински курорт ще бъде абсолютно достъпен, убеден е говорителят на руския президент.

„Целия боклук  ще бъде премахнат, а прахта ще слегне след година или две, а цените в същите тези сочински хотелите ще се понижат. И това ще бъде един наистина чудесен курортен комплекс“, смята Песков.

Той поясни, че през годините на подготовка за Олимпиадата, в Сочи беше построен буквално нов град, реално за първи път от няколко десетилетия насам. „Страната ни се развива, когато в нея се появяват нови градове. В Сочи ще има напълно уникална нова инфраструктура, която ще работи за благото на Русия. Убеден съм, че след няколко години всички онези, които ни критикуват, ще получат напълно логични и адекватни отговори на днешните им въпроси и нападки“ – посочи той..