Гледайте на живо: Грандиозният Парад на Победата

Гледайте на живо: Грандиозният Парад на Победата

Публикувано от:

Днес Русия отбелязва велик празник – 70-тата годишнина от Победата във Великата Отечествена война.

В 26 града в страната ще се проведат ярки тържества, придружени от парад на военна техника, концерти за ветерани и празнични салюти.

Най-мащабните празненства ще се състоят в Москва, където ще присъстват ръководителите на 27 държави и правителства. Тяхното посещение в Русия е подвиг в отстояването на цивилизационните ценности.

Парадът на Победата в руската столица раздели държавите на два типа: Такива, които са навели глави пред американската глобализация, отказали се от суверенитета и националното си достойнство, и такива, които въпреки вашингтонския диктат, пазят своята вярност към традициите, паметта на предците и споделят правото на всеки народ на свобода и самобитност.

 Но грандиозните тържества са най-вече отдаване на дължимото уважение към ветераните.

Все по-малко са останали на Земята живи герои, отстоявали свободата и суверенитета на руската цивилизация. Това е Парад за тях. Това е Парад и за днешното, и за израстващото поколение – наследниците на Великата Победа. Паметта за подвига на техните предци вдъхновява за защита на страната, на нейните ценности и суверенитет.