"Гласът на Русия" кани на екскурзия по руските кремли

„Гласът на Русия“ започва публикуването на серия виртуални пътешествия по кремлите на Русия. В 3D потребителите ще могат да видят интериори и изгледи на забележителни паметници на руската архитектура.

На страниците на проекта вече може да се види Спаската кула на Московския Кремъл, курантите, подробно да се разгледат Цар Пушката и Цар Камбаната. Особен интерес представлява разходката из Големия кремълски дворец. Качеството на тези панорами е по-високо от публикуваните на портала „Откритието на Кремъл”. Освен това, може да се види новият интериор на Грановитата палата, където след реставрацията през 2012 година старите килими бяха сменени с нови, с цветен орнамент, подчертаващ стенната живопис.

На страниците на проекта може да се види вътрешността на Теремния и Държавния кремълски дворец.

Панорамите са достъпни за оглед на таблети и смартфони, при това е възможно управлението на тези устройства с въртене.

В най-близко време „Гласът на Русия“ ще публикува пътешествия и по други исторически кремли на Русия – Нижни Новгород, Тула, Коломна, Рязан, Зарайск, Псков, Ярославъл, Суздал, Казан и Велики Новгород. Последните четири крепости заедно с Московския Кремъл са включени в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО.