Георгиевска лента ще получи всеки

За всеки новорегистриран член на интернет организацията към НД Русофили във връзка с празника День победы /9 май/ е осигурена Георгиевска лента. Георгиевските ленти ще се раздават на Девети май от 10 до 11 часа пред паметника на Съветската Армия.

Регистрацията в интернет към НД Русофили се осъществява чрез зеленият бутон /СТАНИ ЧЛЕН НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ РУСОФИЛИ/ в сайта rusofili.bg. Необходими само име ,фамилия, мейл и телефон. За нашите членове от други градове лентичките ще бъдат изпратени чрез Български пощи.

Акцията беше намислена през 2005 година от журналисти и студенти и вече стана традиция. През тези години са раздадени над 50 милиона ленти. При това географията на акцията постоянно се разширява. “Георгиевската лента” се появи не само по улиците на руските градове, но и в страни от ОНД, Европа, Азия, Америка.

Пролет, май, Денят на Победата за милиони хора в Русия се асоциират с черно-оранжевата лента. Това е символ на войнишката храброст и героизъм. В дореволюционна Русия тази лента украсяваше Георгиевския кръст – висшата награда за войници. През годините на Великата Отечествена война тя беше използвана при създаването на орден „Слава”.

error: Съдържанието ни е авторско!