Генсекът на ООН подкрепи свободата на СМИ

Генсекът на ООН подкрепи свободата на СМИ

Публикувано от:

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун подкрепи предоставянето на пълен достъп до информация на журналисти, в отговор на обнародвания от Киев вчера „черен списък“ с имена на руски журналисти, предаде РИА Новости.

„Генералният секретар на ООН подкрепя предоставянето на пълен достъп до информация на журналистите, тъй като това е изключително важно за правдивото й предаване”, заяви официалният представител на ООН Стефан Дужарик, отговаряйки на въпрос, свързан с намерението на Украйна да разшири „черния списък” с имена на руски журналисти, на които им е забранено да влизат на територията на Украйна.

Националният съвет по телерадиоизлъчване на Украйна включи в „черния си списък” още 11 имена на руски журналисти, на които им е забранено да влизат на територията на страната. Напомняме, че в «черния списък» фигурират 49 имена на руски журналисти, в това число и представители на ръководства и служители на руските СМИ: “Первый канал”, “РТР-Планета”, ВГТРК, “НТВ-Мир”, TVCI, “Россия”, “Россия 1”, “Россия 24”, НТВ, “Петербург 5”, РЕН-ТВ, Russia Today, ТВЦ, Life News, “Звезда” и др.