В Украйна мирни жители спират украинска военна техника

Както съобщи по-рано министърът на отбраната на Украйна Игор Тенюх, Въоръжените сили на Украйна провеждат прегрупиране на военните части в съответствие с предислоцирането на руските войски  до границата с Украйна. Но, ако в западната и северната част на страната, военната техника се предвижва безпрепятствено, то в източната и южната част на украинската територия укрепването на границата става по-трудно. Мирни жители на Донбас: Луганск, Донецк и Харков се противопоставят на колоната от украинска бойна техника, насочила се към границите с Русия.

Активисти от Луганск блокираха жлезопътната композиция с украинска военна техника, а в Донецк ”засекли”  жп превозвач, натоварен с танкове и БТРи – около 30 единици. Както бе съобщено по-рано, около 100 танка и бойна техника са преминали по Околовръстния път на Харков към границата с Руска Федерация. Х

Напомняме, че на 17 март Върховна рада прие закон за частична мобилизация. А същевременно наскоро създалата се Национална гвардия, продължава да попълва редиците си с нови доброволци.

Местни жители в опити да спрат танковете в Донбас:

В Луганск мирни граждани блокираха преминаването на украинска военна техника: