В Сочи се откриват зимните Международни военни игри

В Сочи се откриват зимните Международни военни игри

Публикувано от:

Тази вечер в Сочи ще се състои церемонията по откриване на III зимни Международни военни игри-2017, съобщи РИА “Новости” На откриването ще присъства руският премиер Дмитрий Медведев. В Сочи вече пристигна олимпийският огън.

Състезанията в рамките на Игрите ще се проведат от 23 до 27 февруари. Инициатор на военната олимпиада е министърът на отбраната Сергей Шойгу. Очаква се тази година в Игрите да вземат участие около хиляда спортисти от 26 страни. Ще бъдат раздадени 44 комплекта медали в седем вида спорт: биатлон, кънки, високопланинско катерене, ски-алпинизъм, шортрек, алпинизъм и ски-ориентиране.

Русия получи домакинството за III зимни Международни военни игри на 70-то общо събрание на Международния съвет по военен спорт (CISM), което се проведе на 22 май 2015 г. в Кувейт.

CISM е основан на 18 февруари 1948 г. в Ница от пет държави: Белгия, Дания, Франция, Люксембург и Холандия. Основната задача на Съвета е да поддържа връзки между Въоръжените сили на различни страни в областта на спорта. Към днешна дата CISM обединява 135 страни.

Ежегодно Съветът провежда световни шампионати както по летни, така и по зимни спортове на различни континенти. Летните Международни военни игри се провеждат от 1995 година веднъж на четири години (по аналогия с Олимпиадата). Зимни военни игри досега са провеждани през 2010 и 2013 г.