В София отново протестираха срещу войната, НАТО и американските бази в България

В София отново протестираха срещу войната, НАТО и американските бази в България

Публикувано от:

Днес се проведе пореден протест заради войната в Украйна и санкциите на Европейския съюз срещу Русия.

След вчерашното недоволство срещу политиката на руския президент, днес в центъра на София за поредна неделя се събраха хора в подкрепа на Русия.

Припомняме, че в събота пред президентството на митинг се събраха стотици граждани под наслов „Стоп на кремълската агресия в България!”. Събралите се настояваха страната ни да бъде лоялен член на Европейския съюз и НАТО, като развяваха американски флагове.

Днешният протестът е срещу войната, НАТО и американските бази в България. Събралите се граждани се обявяват за мир под надслов „България – зона на мира!“.

С плакати „Стоп на окупацията. Колониалната администрация и НАТО вън от България! Бъдещето е на суверенните държави” и „Вън на американските бази от България”, недоволните настояват да няма американски бази в България.

Това е поредният такъв протест. Той продължава всяка неделя в 12:00 часа на обяд пред президентството. Според организаторите той ще се състои, докато не се премахне опасността от въвличане на България във война и приготовленията за нея.