В София бе открита паметна плоча на полковник Борис Дрангов

В София бе открита паметна плоча на полковник Борис Дрангов

Публикувано от:

Възпоменателна плоча на полковник Борис Дрангов  бе открита днес близо до столичния театър “София” по повод 145 г. от рождението на героя. Организатори на събитието са Национално движение “Русофили” и Международна славянска община “Перун” с любезното съдействие на Столична община.

“Събрали сме се да почетем паметта на полк. Дрангов, за когото малко хора знаят”, каза заместник-председателят на НД “Русофили” проф. Станислав Станилов в приветственото си слово. “Ние много често забравяме нашите национални герои, забравяме имената им, а те са невероятно много”, допълни той.

Един клас от столичната Първа английска езикова гимназия е пожелал да се грижи за паметната плоча на полк. Дрангов, съобщи заместник-кметът на район “Оборище” Севделина Иванова, според която това е свързано с възпитанието на нашите деца.

Официални гости на тържеството бяха представители на Министерство на отбраната, Съюз на офицерите, сержантите и войниците от запаса, община “Оборище”, Посолството на Русия в България и Руския културно-информационен център (РКИЦ).