В София бе открита паметна плоча на полковник Борис Дрангов

Възпоменателна плоча на полковник Борис Дрангов  бе открита днес близо до столичния театър „София“ по повод 145 г. от рождението на героя. Организатори на събитието са Национално движение „Русофили“ и Международна славянска община „Перун“ с любезното съдействие на Столична община.

„Събрали сме се да почетем паметта на полк. Дрангов, за когото малко хора знаят“, каза заместник-председателят на НД „Русофили“ проф. Станислав Станилов в приветственото си слово. „Ние много често забравяме нашите национални герои, забравяме имената им, а те са невероятно много“, допълни той.

Един клас от столичната Първа английска езикова гимназия е пожелал да се грижи за паметната плоча на полк. Дрангов, съобщи заместник-кметът на район „Оборище“ Севделина Иванова, според която това е свързано с възпитанието на нашите деца.

Официални гости на тържеството бяха представители на Министерство на отбраната, Съюз на офицерите, сержантите и войниците от запаса, община „Оборище“, Посолството на Русия в България и Руския културно-информационен център (РКИЦ).