В Русия създадоха революционен изкуствен интелект, основан на мъжката логика

В Русия създадоха революционен изкуствен интелект, основан на мъжката логика

Публикувано от:

Един от разработчиците на новия изкуствен интелект – професорът от МАДИ (Московски автомобилно-пътен институт) Олег Варламов, разказва, че изобретението е способно да управлява автомобили и самолети, както и да взима решения, основавайки се на мъжката логика.

Ученият заяви пред „Российская газета“, че новият интелект няма аналог в света. В момента той вече може да решава задачи по геометрия за седми клас, а в бъдеще се планира той да бъде научен да отговаря на въпроси от училищните матури.

Новият изкуствен интелект е способен да аргументира решенията си и да ги коригира в случай на промяна на условията. Той може да послужи за основа при създаването на глобални информационни системи, отворени за постоянно попълване с данни.

Изобретението е разработено на основата на мъжкия тип логика. Планира се в бъдеще да бъде създаден и интелект, способен да възпроизведе типа на мислене на жените. „Засега програмата не е способна да изразява емоции, но в бъдеще и това ще бъде реализирано, а също така и обучението и с елементи на женската логика, която според учените, е по-сложна от мъжката. Най-високото ниво на тази база от знания ще бъде навикът да се шегува като човек“, съобщава още изданието.