В Русия, сред приятели

Официална делегация от община „Тунджа“, водена от заместник-кмета Станчо Ставрев, беше на посещение в побратимения Рузски административен район на Руската федерация. Посещението се осъществи по покана на администрацията на гр. Руза, в съответствие с подписаното през 2007 година Споразумение за сътрудничество между Община „Тунджа” и Рузски административен район и във връзка с празниците, посветени на Дните на руската младеж.


Съгласно програмата, делегацията се срещна с ръководния екип на административния район. Дискутирани бяха проведените до този момент двустранни инициативи в различни области и резултатите от тях. Взето бе решение за набелязване на нови моменти в съвместната работа. Анекса към Споразумението трябва да бъде разработен до края на м. юли т.г.


Интересен момент от посещението беше видеоконферентната връзка, осъществена с младежи от гр. Мядел, Беларус, в рамките на Кръгла маса, проведена в Младежкия център. Повече от час бяха дискутирани въпроси в областта на младежката политика на Русия, България и Беларус. Споделени бяха полезни идеи за развитие и обогатяване на младежките дейности. Българската делегация подробно запозна своите приятели с мащабната нова инициатива „С Тунджа в сърцето“. Представени бяха добри практики от реализирани проекти и се обсъдиха възможностите за разработване на общи проекти.


Сред обектите, които посети групата, беше новооткрита детска градина – истински рай за малчуганите от Руза, в която е единствената по рода си мини ледена площадка. Почерпени бяха идеи за обогатяване дейността в тунджанските детски градини, както и възможностите за двустранен обмен.


Кулминация на посещението беше Младежкия фестивал, част от празниците, посветени на Деня на руската младеж – 28 юни. Над три хиляди жители и гости на Руза се събраха на стадион „Урожай“. В богатата и интересна програма имаше състезания в дърпане на въже, плажен волейбол, стрийтбол, пейнтбол, футбол, конкурс „Мама, татко, аз – спортно семейството“, състезателна гонка „Формула 1 по Рузски“, фотокрос „Улови позитивното“, изложение на ретро музикални автомобили, разнообразни кътове и изложби.


Празникът завърши с младежка дискотека, атрактивни фойерверки, много нови запознанства и обещания за още срещи.
Участниците в делегацията отнесоха със себе си богати и вълнуващи спомени от топлия и сърдечен прием на своите руски приятели, красотата на Подмосковието и съхранената любов към България.

Източник: http://yambolnews.net/

error: Съдържанието ни е авторско!