В  Русе бе възстановена организацията на движение „Русофили“

2018_06_23 Русе - Стоян Янев- възстановяване на организациятаВ Русе бе възстановена местната структура на движение „Русофили“. Организацията ще продължи дейността си под ръководството на младия и енергичен Стоян Янев.

14 души, ангажирани емоционално, професионално и биографично с руската култура, образование и традиции,  засвидетелстваха готовността си да работят за по-нататъшно укрепване на  българо-руските връзки, да подновят стари и развият нови инициативи и програми.

Председателят Стоян Янев е 31-годишен, специалист по компютърни системи и мрежи, с докторантура в областта на електроенергетиката. В момента е общински съветник и председател на комисията по образование и наука на общинския съвет в Русе. Баща на две деца.

В организационната сбирка участваха зам.-председателят на Националния съвет на „Русофили“ Владимир Чучуев и секретарят на движението Юрий Борисов.

Новоизбраният председател Стоян Янев връчи на присъстващите карти, удостоверяващи членството им в организацията.

С това на практика започна и решената от Националния съвет подмяна на старите членски карти с нови, изпълнени в нов дизайн и по-добро качество.