В Рим ще се състои концерт, в памет на артистите на Ансамбъл Александров

В „сърцето“ на Рим в катедралата Санта-Мария-ин-Moнтесанто (Пиаца дел Пополо) ще се състои концерт в памет на загиналите в самолетна катастрофа артисти на Академичния ансамбъл за песни и танци на Руската Армия – Александров.

В концерта, организиран от Свободната Аадемия на Рим (Libera Accademia di Рома), ще участва хорът на училището Канторум Лар под ръководството на маестро Джовани Гава и Младежки хор под ръководството на маестро Джейсън A. Хистер от Американския университет в Охайо – Веслин. По време на концерта ще прозвучат над 10 музикални композиции, сред които: God Rest You Merry, Gentlemen; Gloria in Excelsis Deo; Voice Dance; Amazing Grace и други.

Аз от цялото си сърце скърбя за смъртта на артистите на хора, с много от които се познавах лично. С този жест искаме да почетем паметта им и да изразим нашата подкрепа за целия руски народ.“ – е казал за „РГ“ Джовани Гава.

Ще закрие концерта известното руско сопрано Олга Иванова, която ще изпълни „Аве Мария“, под акомпанимента на пианиста Алесандро Бонано.

http://vseruss.ru/novosti/evropa-3/V-Rime-projdet-kontsert-pamyati-artistov-Ansamblya-Aleksandrova-39080