В рамките на „пряката линия“ Владимир Путин отговори на 68 въпроса

За 15-и път държавният глава на Руската федерация Владимир Путин отговоря на въпросите на граждани, зададени в рамките на вече традиционната „пряка линия“. Тя започна в 12 часа и продължи малко повече от четири часа.

В рамките на „пряката линия“ Путин успя да отговори на 68 въпроса.

Рекордът от 2013 г. се запазва. Тогава Путин отговаряше на руските граждани в продължение на четири часа и 47 минути и общо 85 въпроса.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков подчерта, че президентът не си е поставял за цел да постигне рекорд по количествени показатели.

Освен на въпроси за обстановката в страната – регионални проблеми, икономика, пенсии, здравеопазване, и международни теми, президентът отговори на няколко по-лични въпроса.

Путин каза, че вече има две внучета. Едното ходи на детска градина, а другото се е родило наскоро. „Аз не искам те да растат като царски особи, искам да са нормални хора“, каза Путин, за да обясни защо нито дъщерите му, нито внуците, се показват публично.

И още за семейството: президентът на Русия заяви, че знае как живеят обикновените хора. Държавният глава си спомня, че баща му е пестял електроенергия и призна, че до ден днешен и той изключва осветлението излизайки от помещенията. „Навикът остава“, каза той.

Путин отговори на въпрос за това, какво ще се случи с този, който ще го излъже.“Аз също съм човек и мен ме лъжат. Дори, когато усещам лъжата, аз не се ядосвам. Преди да реагирам винаги първо търся какви са причините, защо човекът би го направил“, посочи той.

На въпрос как се отнася към вицовете за себе си, държавният глава на федерацията се пошегува: „Зависи от вица“. Той призна, че не помни вицове и че не е прочел нито една книга за себе си.

„Само руснаците могат да определят кой ще води град, регион или държава“, отговори президентът Путин на въпроса кого ще остави след себе си.

Към края на „пряката линия“ президентът обърна внимание, че сред въпросите има изявление, че „Всичко ще бъде наред“ . Държавният глава на Русия изрази увереност и обеща, че ще бъде така.