В Посолството на Русия в България отбелязаха Деня на защитника на Отечеството

На 19 февруари в Посолството на РФ в София се  състоя тържествен прием в чест на Деня на защитника на Отечеството, организиран от името на Военното, Военно-въздушното и Военно-морското аташе на Руската Федерация в България – В. И. Авдеев и Извънредния и Пълномощен Посланик на РФ в България Ю.Н. Исаков.

Сред поканените на мероприятието бяха представители на българското Правителство, Министерството на отбраната и други министерства, дипломатически и военни мисии на страните, акредитирани в България, неправителствени и обществени организации.

Почетни гости на празника бяха ветерани от Великата Отечествена война, живеещи в България. Присъстваха са ръководителите на дипломатическите мисии на Алжир, Армения, Афганистан, Беларус, Израел, Индонезия, Ирак, Казахстан, Сърбия, Турция, Сирия, представители на българския политически елит и военните ведомства, видни деятели на културата и изкуството, бизнесмени, в това число вицепрезидентът на РБ (2002 – 2012) А. Марин, Председателят на БСП М. Миков, Зам. председателят на Народното Събрание Янаки Стоилов, бившият Премиер на България Пламен Орешарски, Видинският Митрополит Дометиан, Председателят на Организацията на евреите в България „Шалом” М. Бенвенисти, писателят и сценарист А. Вагенщайн, авторитетните български историци А. Пантев и И. Баева, космонавтите Г. Иванов и А. Александров, известният както в България, така и в Русия естраден певец Бисер Киров, собственикът на футболния клуб „Левски” Тодор Батков , представители на Национално Движение Русофили и други.

Гостите бяха почерпени с традиционни ястия от руската кухня.

Приемът премина в топла, приятелска атмосфера.

http://vseruss.ru/novosti/evropa-3/V-posol%27stve-Rossii-v-Bolgarii-otmetili-Den%27-zashchitnika-Otechestva-23290