В Пазарджик се откри изложба на репродукции на картини на руски художници

На 1 октомври 2024 г. в Градската галерия „Георги Машев“ в Пазарджик се откри изложба с репродукции на картини от руски художници, посветена на Руско-турската освободителна война от 1877-1878 г. Организатори на събитието са Национално Движение Русофили, Движение Русофили – Пазарджик и Международното движение на русофилите.

Мероприятието се превърна в истински празник за града, събирайки повече от 100 човека. Сред посетителите бяха изтъкнати общественици, културни дейци, художници, архитекти, лекари и др.

Изложбата представя 18 репродукции на картини на известни руски художници, показващи ключови събития от войната. Картините са точни копия, изработени по швейцарска технология, и трудно са отличими от оригиналите.

Изложбата откри Калин Владов, член на Националния съвет на НДРусофили. В словото си той отбеляза, че настоящата експозиция е патриотичен русофилски шамар към агресивно унищожителните изблици на съвременните фашисти – русофобите.

Калин Владов цитира думите на генералния секретар на Международното движение на русофилите Николай Малинов: „Те имат Шенген, ние имаме Шипка, те имат педофилски партии, ние имаме Плевен“. Той отбеляза, че историческата истина винаги ще е на страната на българските патриоти русофили и припомни думите на великия български революционер Капитан Петко Войвода: „Няма сопа, която да избие от сърцето на българина любовта към Русия“.

error: Съдържанието ни е авторско!