В навечерието на срещата на Г-20 Владимир Путин нарече санкциите “скрита форма” на протекционизма

В навечерието на срещата на Г-20 Владимир Путин нарече санкциите “скрита форма” на протекционизма

Публикувано от:

Русия подкрепя отворената и основана на правила търговия за стимулиране на глобалния растеж, но санкциите, наложени срещу Москва, са “скрита форма” на протекционизъм, заяви в в навечерието на срещата на Г-20 президентът Владимир Путин, предава Reuters, цитирана от ИА Фокус.
„Убеден съм, че само отворените търговски отношения, основани на единни норми и стандарти, може да стимулират растежа на световната икономика и да подкрепят прогресивното развитие на междуправителствените отношения”, пише Путин в статия, публикувана в германското икономическо издание Handelsblatt в четвъртък.
Путин подчертава, че протекционизмът става все по-разпространена поведенческа норма. “И едностранно наложени и политически мотивирани санкции върху инвестициите, търговията и по-специално върху трансфера на технологии, се превръщат в негова скрита форма”, пише руският президент за изданието.
“Според нас такива санкции не само нямат перспектива, но и противоречат на принципите на Г-20 за взаимодействие в интерес на всички страни по света”, е заключението на руския лидер.