В Москва разрешиха траурно шествие за Немцов

В Москва разрешиха траурно шествие за Немцов

Публикувано от:

Московските власти разрешиха на опозицията да проведе в неделя траурно шествие в памет на застреляния в петък политик Борис Немцов, съобщи съпредседателят на Партията на народната свобода и бивш премиер Михаил Касянов на специалната страница във „Фейсбук”. Касянов публикува и копие от разрешителното писмо, в което си вижда, че заявеният брой участници е 50 хиляди. Присъствието си до момента са потвърдили 3400 души. В коментарите от събота обаче се казва, че не изключено в центъра на Москва да се съберат и 100 хиляди души.

Столичните власти и органите на реда са направили изключение, тъй като по закон заявката за публични събирания се подава поне 10 дни преди провеждането им.

Шествието ще започне на 1 март в 15 ч. местно време (14 ч. българско) от метростанция „Китай-город”, ще премине под стените на Кремъл и по моста, на който бе застрелян Немцов. Крайната точка е на по-малко от 2 км от началото, но е близо до символичния за опозицията площад „Болотни”, където преди четири години се събраха хиляди, недоволни от начина, по който бе избран за нов мандат президентът Владимир Путин.