В Крим предотвратиха нападение на военно подразделение

Миналата нощ руски военни предотвратиха нападение на военното подразделение в близо град Саки от 10 неизвестни нападатели, съобщиха от МВР на Република Крим на РИА Новости.

Според информацията на източник от кримското МВР, на 6 април около полунощ дежурният от отдела за вътрешните работи на град Саки, получил сигнал от дежурния на военната част, разположена в периферията на града за нахлуване на територията на подразделението на 10 души. «Съответните лица хвърляха камъни и чупиха стъкла на КПП-то към военното подразделение. С цел да бъде прекратено нападението, бе изпратен отряд от представители на местните органи на реда», отбеляза той, уточнявайки, че след пристигането на наряда на МВР и гарнизонния патрул към КПП, хулиганите се укрили в неизвестна посока.

«Буквално 10 минути след това дежурния получи сигнал за нахлуване в общежитието на военното подразделение от неизвестни граждани. Патрулът веднага се насочил към общежитието», добави представителят на местните правоохранителни служби. По думите му, във входа на общежитието били засечени 5-ма души в нетрезво състояние, които се нахвърлили върху служителите на МВР и военния патрул, с опити да отнемат огнестрелното оръжие на служителите. При сблъсъка, единият от нападателите бил ранен и по-късно починал, втория нападател бил задържан, а останалите трима се укрили», съобщи още източникът. Един от военнослужещите към военния патрул е с тежко мозъчно сътресение от удар с тъп предмет в слепоочието, веднага му бе оказана медицинска помощ.