В Киев протестираха срещу ЕС

Пред сградата на министерския съвет в Киев на 18 февруари се проведе митинг, съобщи „Звезда“, позовавайки се на «ПолитНавигатор».

Протестиращите призоваха за незабавно предприемане на мерки по стабилизирането на икономиката в страната, да бъде прекратен сривът на гривната, да се обнародват резултати от борбата с корупцията, а също да се вземат мерки за подобряване на условията за живот на населението.

При това участниците на митинга скандирали лозунги „Върнете ни социалните помощи“, „За достойна заплата и пенсия!“ и „Медицината ни е зле, трябва ли ни Европа?“

Протестиращите разказват, че в момента пенсията на украинеца е около 1000 гривни. При това цените за жилищно-комуналните услуги стигат до 700 гривни. Да се живее на една пенсия практически е невъзможно.

„Искам да ми плащат нормална пенсия, която съм изкарала за 37 години труд на завод в Киев. Не съм в състояние да живея с тази пенсия“, сподели една от активистките. Организаторите на митинга предоставиха на Кабинета на министрите исканията на протестиращите.