В Киев подготвят жените за война

В Киев подготвят жените за война

Публикувано от:

Обществени и доброволчески движения в Украйна проведоха открита военна тренировка, предназначена за жителките на Киев. Жените са били обучавани как да боравят с оръжие, да спасяват ранени. Били са посветени и в основните правила за водене на ръкопашен бой. Тренировката провели доброволци от така наречената АТО (антитерористична операция – бел. ред.) в Донбас и ветерани от Афганистан, съобщи LifeNews.

Организаторите на демонстрацията твърдят, че заимствали идеята от Израел, където жените служат във въоръжените сили наравно с мъжете. Според тях, нежният пол по нищо не отстъпва на силния: жените стреляли отлично и били по-дисциплинирани.

„Тези жени сега се обучават, за да могат да защитят града ни в случай на война. Те също така всички са активистки, които и в момента правят града ни по-добър“, заявяват организаторите.

Оказва се обаче, че участничките в тренировките изобщо не са настроени така, както смятат организаторите. Жените приемат обучението като своеобразна игра и признават, че не възнамеряват да воюват. Придобитите умения биха използвали единствено в случай, че нямат друг избор. Жените искат да се обучават на военно дело, за да помагат на мъжете на фронта. Да отидат да служат в зоната на така наречената АТО днес в Украйна обаче, няма желаещи нито сред жените, нито сред мъжете.