В Донецк върви ожесточена битка за летището

В Донецке върви ожесточена борба за летището между опълченците и украинските военни, предаде lifenews.

Украинските военни атакували опълченците на ДНР, които по-рано разкъсали блокадата на Славянск. Удалите по опълченците нанесли два изтребителя на украинското ВВС. В момента се чуват мощни взривове и стрелба в Киевския и Куйбишевския райони на Донецк.

След като украинските самолети започнали да бомбардират летището, опълченците се опитали да ги ликвидират. Във връзка с авионабезите на изтребителите, се проведе евакуация на хората от сградата на Донецка областна администрация.

Донецк премина на строг режим на икономия на водата заради повреда в помпената станция, в която падна снаряд.

По-рано бе съобщено, че редица градове в Донецка област, където спецчастите провеждат специална операция, имат проблеми с доставянето на вода. Проблемите с водоснабдяването са възникнали заради повреда на помпената станция на канала „Северский Донец – Донбасс”, подаващ вода от река Северский Донец в населените места на региона. А заради бойните действия в този район влизането на екип от специалисти, който да отстрани повредите, е отложено.

Същевременно, и.д. министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков е написал днес на страницата си във Facebook, че украинските военни имат намерение да приложат срещу опълченците в източната част на страната най-сурови мерки.