В България ще се проведе тридневен гастрол на млади музиканти от Русия

В България ще се проведе тридневен гастрол на млади музиканти от Русия

Публикувано от:

Домът на музиката на Санкт Петербург ще представи в България два века руска музика. От 24 до 26 март на сцените в София и Велинград, ще прозвучат произведенията на руски и европейски автори: Лист, Василенко, Рахманинов, Равел, Пуленк, Прокофиев, Хиндемит, Шостакович, Видман и др., в изпълнение на трима млади музиканти Никита Лютиков (кларинет), Дмитрий Смирнов (цигулка) и Сергея Редкин  (пиано). Младите музиканти ще изпълнят най-добрите фрагменти от творчеството на: Чайковски, Стравински, Ковач, Баси, Розенбалт. Дмитрий Смирнов (цигулка) ще изсвири Шеста соната за соло цигулка на Хиндемит.

Напомняме, миналата година в рамките на проекта „Посолство на майсторството” в България концертираха представителите на Московската музикална школа. Следващият концерт от цикъла, ще се състои на 11 април в Прага.

 24 март 2014 (понеделник)

Домът на културата “Отец Паисий”

Велинград  (България), ул. Хан Аспарух, 31

Начало на концерта – 18.00

Вход свободен 

25 март 2014 (вторник)
Руски културно-информационен център

София (България), ул. Шипка, 34
Начало на концерта – 19.00
Вход свободен 

26 март 2014 (сряда)
Национална музикальна академия «Проф. ПанчоВладигеров»

София (България), ул. Евлоги и Христо Георгиеви, 94
Начало на концерта – 17.00
Вход свободен

„Посолство на майсторството” е уникален проект, който се провежда с подкрепата на Министерството на Културата на Русия и включва гастролни творчески срещи на водещи музиканти в Русия и гастроли на млади солисти от Руски центрове за наука и култура в  страните на Европа.

Домът на музиката в Санкт Петербург – федерална институция на културата, създадена през 2006 година с цел подготовка на млади руски музиканти за международни конкурси и фестивали, разположен в двореца на Великия княз Алексей Романов на ул. Мойка № 122.

С художествен ръководител – професор Сергей Ролдугин, знаменит виолончелист, народен артист на Русия.

1146603_502677336504803_1793305113_n